Menu
Uporabite interaktivno aplikacijo »live chat« oziroma pogovor v živo za večjo konverzijo vaše spletne trgovine

Uporabite interaktivno aplikacijo »live chat« oziroma pogovor v živo za večjo konverzijo vaše spletne trgovine

Iščete način za neposreden stik s obiskovalci vaše spletne trgovine? Uporabite "Live Chat" ali pogovor v živo.

»Live chat« oziroma pogovor v živo je spletna aplikacija namenjena za pogovor ali spletno pomoč obiskovalcem vaše spletne strani.

Predmetna programska oprema preko tekstualne komunikacije omogoča takojšnjo pomoč uporabnikom vaše spletne strani. Naprednejše oblike vsebujejo tudi video pogovore, zvočno komunikacijo, itd.

Programski sistem je najpogosteje implementiran s kodo JavaScript na spletni strani, le ta pa uporablja piškotke za sledenje uporabniških aktivnosti. Sestavljen je iz polja z besedilom ter armaturne plošče, ki omogoči osebi odzivnost na pogovor.

magento livechatObstajajo dve vrste pogovora v živo: proaktiven pogovor vsebuje samostojno pojavo polja za vaša obvestila obiskovalcu strani, na katera on lahko odgovori ali pa ne; oddajanje pa je pogovor, ki ga pričnejo obiskovalci spletne strani. V primeru, da vas stranka kontaktira izven vašega delavnega časa, lahko vseeno napiše sporočilo, na katerega vi odgovorite ob prvi priliki.

Če obiskovalci vaše spletne strani oziroma potencialni kupci v realnem času ne morejo najti potrebnih informacij o izdelkih, ki jih potrebujejo, lahko hitro obupajo nad nakupom ter zapustijo vašo spletno stran ter odidejo h konkurenci. Tu vam je lahko v veliko pomoč pogovor v živo. Študije v Ameriki in Veliki Britaniji so dokazale, da ima pogovor v živo največji vpliv na zadovoljstvo strank in posledično na njihov nakup. Njegov odstotek je kar 73%, medtem ko je za pomoč preko elektronske pošte 61%, za pomoč preko telefonskega pogovora pa samo 44%. Kupci, ki uvrščajo pogovor v živo na prvo mesto, izražajo zadovoljstvo zaradi naslednjih elementov:

  • priročne odgovore na vprašanja dobite v istem trenutku, istočasno lahko opravljate mnogo drugih stvari,
  • je najbolj efektivna metoda komunikacije.

Ko enkrat uporabite »live chat« se zaveste, kako dobro opravlja svojo funkcijo, dobite boljše informacije kot preko ostalih sredstev komunikacije (elektronska pošta, telefonski pogovor), je idealen način komunikacije za tiste, ki ne želite telefonirati, istočasno pa imate kontrolo nad komunikacijo.

Največje prednosti dodajanja »live chat« aplikacije na vašo Magento spletno stran in njene koristi:

Lahko drastično zmanjša stroške poslovanja spletne trgovine, saj z njim prihranite čas zaposlenih ter zmanjšate njihovo število, zmanjšate stroške telefona ali skupne stroške klicnega centra, obenem pa zaposleni lahko opravljajo več pogovorov naenkrat.

Je konkurenčna prednost, saj večina maloprodajnih spletnih trgovin te opcije ne pozna ali je ne uporablja. Vi torej lahko pridobite veliko prednost pri povezovanju z obiskovalci vaše spletne strani, ki vsekakor želijo kupiti izdelek. Če bodo zadovoljni z vašo odzivnostjo in odgovori, bodo želene izdelke ali usluge kupili pri vas. Morda bodo zaradi tega postali vaši zvesti kupci.

Poveča se prodaja zaradi dosegljivosti prodajalca in možnosti svetovanja pri nakupu v primeru dodatnih vprašanj.

Je priročna aplikacija za obiskovalce vaše spletne trgovine, saj jim omogoča takojšno pomoč in časovno zmanjša čakalni čas, ki ga poznamo pri telefonski obliki pomoči. Skozi klepet jim pomagate do hitrejše odločitve o nakupu izdelkov. Med klepetom v živo obenem lahko pregledajo ostalo vašo ponudbo ter se morda odločijo za dodaten nakup.

Pomaga pri dodatni promociji podjetja in njegovih izdelkov oziroma storitev.

Spletni prodajalci skozi interaktivno komunikacijo dobijo dodatne informacije o tem, kako lahko izboljšajo svoje poslovanje.

Spletni podjetniki, ki so dodali »live chat« oziroma pogovor v živo v svojo spletno trgovino, so doživeli občutno rast prodaje, nekateri tudi do 40%. In to samo zato, ker so bili sposobni odgovoriti na vprašanja obiskovalcev vezano za dostavo izdelkov, njihovo velikost in ostalo, brez da so ti zapustili njihovo produktno stran.

Mnogi uporabljajo tehnologijo Olark, ki ima obstoječ Magento modul in je odlična rešitev za prodajne agente ter predstavnike storitev za kliente.

Obstaja pa še veliko drugih podobnih možnosti pomoči ali pogovorov v živo za Magento prodajalce, ki imajo enake lastnosti (poročanje, komunikacija s klienti, brezhibna integracija, videz spletne aplikacije, itd), kot je na primer Zopim, ki vam ponuja 14 dnevno brezplačno uporabo, da se najprej prepričate o njegovi funkcionalnosti.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.