Menu
SEM (Search Engine Marketing) oziroma oglaševanje v spletnih iskalnikih

SEM (Search Engine Marketing) oziroma oglaševanje v spletnih iskalnikih

Pri oglaševanju v spletnih iskalnikih zakupimo sponzorirane povezave v iskalnikih, kot sta npr. Google ali Najdi.si. Ta oblika oglaševanja temelji na zakupu ključnih besed, ki jih glede na svojo panogo izbere oglaševalec, sponzorirane povezave (kratki oglasi iz naslova, vsebine in povezave na spletno stran) pa se v primeru, ko uporabnik ključne besede vpiše v iskalnik, pojavijo na vrhu ter v desnem stolpcu iskalnega okenca.

Plačilo je odvisno od števila klikov uporabnikov na oglas, pri čemer je cena odvisna od izbire ključnih besed in tržnega povpraševanja po njih. Tako ima oglaševalec porabo sredstev pod nadzorom, svoj oglas pa prikazuje le svojemu ciljnemu segmentu spletnih uporabnikov. Na kratko: oglas najdejo tisti uporabniki, ki ga iščejo.

Google Adwords

adwords.google.com

AdWords je storitev podjetja Google za oglaševanje na spletnih straneh. AdWords je najpomembnejša Googlova oglaševalska storitev in glavni vir zaslužka, ki je v letu 2009 skupno znašal preko 23 milijard dolarjev.

Google tekstovni oglasi so kratki, sestavljeni so iz ene vrstice naslova in dveh vrstic vsebine.

Adwords promocijski kuponiadwords

Za pridobivanje novih strank ponuja Google brezplačne kupove v različnih vrednosti, katere lahko novi uporabniki vnovčijo ob začetni registraciji in tako brez tveganja in stroškov preizkusijo Googlovo oglaševanje.

Kje dobiti kupone?

V kolikor niste preko pošte, emaila ali kakršnekoli druge oblike dobili brezplačen kupon vam ostaja še naslednje:

  • nakup kupona preko spleta (priporočamo eBay)
  • prijava na e-novice Googla ali Degriza (vsake toliko naključno podarimo kupone)

Imate kupon ampak ga ne morete unovčiti?

Določen kupon je možno unovčiti samo enkrat in potrebno je paziti, da ne poteče saj imajo nekateri zelo kratek rok trajanja. V kolikor ste ga kupili preko interneta lahko zahtevate nov kupon.

Ste že izkoristili svoj kupon?

Obstaja skrivnost kako lahko zaobidete ta problem.. v naslednjem blogu!

Navade uporabnikov spleta se spreminjajo, zato se morajo temu prilagajati tudi tržniki, če želijo ohranjati uspešnost svojega delovanja. Če je bil prvi »bum« interneta zmožnost komuniciranja po e-pošti, nato pa iskanje informacij o vsem mogočem, ga danes vedno več ljudi uporablja za druženje v virtualnem svetu, kjer preživijo veliko časa.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.