040 807 231
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

SEM (Search Engine Marketing) oziroma oglaševanje v spletnih iskalnikih

Pri oglaševanju v spletnih iskalnikih zakupimo sponzorirane povezave v iskalnikih, kot sta npr. Google ali Najdi.si. Ta oblika oglaševanja temelji na zakupu ključnih besed, ki jih glede na svojo panogo izbere oglaševalec, sponzorirane povezave (kratki oglasi iz naslova, vsebine in povezave na spletno stran) pa se v primeru, ko uporabnik ključne besede vpiše v iskalnik, pojavijo na vrhu ter v desnem stolpcu iskalnega okenca.

Plačilo je odvisno od števila klikov uporabnikov na oglas, pri čemer je cena odvisna od izbire ključnih besed in tržnega povpraševanja po njih. Tako ima oglaševalec porabo sredstev pod nadzorom, svoj oglas pa prikazuje le svojemu ciljnemu segmentu spletnih uporabnikov. Na kratko: oglas najdejo tisti uporabniki, ki ga iščejo.

Google Adwords

adwords.google.com

AdWords je storitev podjetja Google za oglaševanje na spletnih straneh. AdWords je najpomembnejša Googlova oglaševalska storitev in glavni vir zaslužka, ki je v letu 2009 skupno znašal preko 23 milijard dolarjev.

Google tekstovni oglasi so kratki, sestavljeni so iz ene vrstice naslova in dveh vrstic vsebine.

Adwords promocijski kuponiadwords

Za pridobivanje novih strank ponuja Google brezplačne kupove v različnih vrednosti, katere lahko novi uporabniki vnovčijo ob začetni registraciji in tako brez tveganja in stroškov preizkusijo Googlovo oglaševanje.

Kje dobiti kupone?

V kolikor niste preko pošte, emaila ali kakršnekoli druge oblike dobili brezplačen kupon vam ostaja še naslednje:

  • nakup kupona preko spleta (priporočamo eBay)
  • prijava na e-novice Googla ali Degriza (vsake toliko naključno podarimo kupone)

Imate kupon ampak ga ne morete unovčiti?

Določen kupon je možno unovčiti samo enkrat in potrebno je paziti, da ne poteče saj imajo nekateri zelo kratek rok trajanja. V kolikor ste ga kupili preko interneta lahko zahtevate nov kupon.

Ste že izkoristili svoj kupon?

Obstaja skrivnost kako lahko zaobidete ta problem.. v naslednjem blogu!

Navade uporabnikov spleta se spreminjajo, zato se morajo temu prilagajati tudi tržniki, če želijo ohranjati uspešnost svojega delovanja. Če je bil prvi »bum« interneta zmožnost komuniciranja po e-pošti, nato pa iskanje informacij o vsem mogočem, ga danes vedno več ljudi uporablja za druženje v virtualnem svetu, kjer preživijo veliko časa.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2022 Degriz. Vse pravice pridržane.