Menu
Kako uskladiti podatke o poslovanju spletne trgovine z računovodskim programom? Preprosto!

Kako uskladiti podatke o poslovanju spletne trgovine z računovodskim programom? Preprosto!

V Degrizu smo za vas smo pripravili novosti na področju povezovanja spletne trgovine z vašim najljubšim računovodskim programom (miniMAX. Metakocka, Vasco,..) preko API-ja.

Kaj je največja prednost uporabe modula?

Naš modul je odlična rešitev za podjetnike in računovodje, ki si želijo imeti vedno sveže in 100-odstotno usklajene podatke o poslovanju.

Računovodski programi preko spleta omogočajo dostop od koder koli tistim osebam, ki so za to pooblaščene. Tako lahko vi, vaši sodelavci in vaš računovodja sinhrono spremljate stanje in uporabljate modul tudi za osveževanje cen ali dodajanje novih izdelkov. Nič več prenašanja dokumentov med vami in vašim računovodjo, nič več čakanja na podatke o vašem stanju.

Zakaj je dobro računovodski program povezati z vašo spletno trgovino?

minimax magento

Predvsem zato, ker si z povezavo zagotovite sočasno usklajenost med stanjem v vaši spletni trgovini in stanjem v vašem računovodskem programu. Tako je praktično onemogočeno, da bi se izgubil kakšen račun, ali nastala razlika v stanju zaloge. Prihrani vam tudi čas, ki bi ga porabili za ročno usklajevanje stanja, hkrati pa ima vaš računovodja vedno enake podatke kot vi in lahko sproti opravi svoje računovodske storitve.

Kaj uporabniku omogoča povezava spletne trgovine z računovodskim programom?

Uvažanje podatkov o izdelkih iz računovodskega programa v spletno trgovino

Vse podatke o izdelkih lahko iz računovodskega programa povsem enostavno uvozite v vašo spletno trgovino: naziv izdelka, EAN kodo, ceno, stopnjo davka,… Datoteka za izvoz je v .csv formatu, ki jo lahko nato uvozite v vašo spletno trgovino in jih nato tam urejate po svojih željah. Prihranite lahko dragocen čas in hkrati poskrbite, da so podatki povsem usklajeni!

Uvažanje temeljnic iz računovodskega programa v spletno trgovino

Temeljnice lahko iz računovodskega programa povsem enostavno uvozite v vašo spletno trgovino. Datoteka za izvoz je v .csv formatu, ki jo lahko nato uvozite v vašo spletno trgovino in jih nato tam urejate po svojih željah. Prihranite lahko dragocen čas in hkrati poskrbite, da so podatki povsem usklajeni!

Izvažanje podatkov o naročilih in kupcih iz spletne trgovine v računovodski program

Ko kupec odda naročilo, se vpiše v vaši spletni trgovini s svojimi kontaktnimi podatki. Izvoz teh podatkov iz spletne trgovine in uvoz v računovodski program vam znova prihrani ogromno časa in onemogoči, da bi pri prepisovanju prišlo do napak. Zopet se ustvari .csv datoteka, ki prenese podatke o kupcu, naročenih izdelkih, ceni, odšteje se zaloga in se pripravi predloga za račun v računovodskemu programu.

Avtomatizacija ažuriranja cen in zalog izdelkov

Na podlagi unikatne kode določenega uporabnika računovodskega programa, se sistem samodejno povezuje s spletno trgovino, kjer poteka avtomatično ažuriranje podatkov o cenah in zalogah izdelkov. Čas ažuriranja določite sami in tako omogočite, da so v vaši spletni trgovini vedno ažurni podatki o cenah in zalogah izdelkov, ki sta najpomembnejša podatka za vaše kupce.

Kako urediti povezavo spletne trgovine z računovodskim programom?

    1. Na organizaciji do katere se bo dostopalo z API-jem je potrebno vključiti dodatno funkcionalnost "Programski vmesnik (API)". Glej SL: Določanje licenc organizacije (miniMAX Poslovanje in Mini Računovodstvo).
    2. Uporabniku, ki ima dostop do organizacije in se bo uporabljal za prijavo za API, je potrebno nastaviti pravice za API.

Če je uporabnik dodan kot uporabnik organizacije, mu lahko pravice za API določi administrator organizacije tako, da na vstopni strani izbere Administracija, nato izbere organizacijo, nato uporabnika in mu da kljukice pri pravicah v stolpcu API.

Če je uporabnik dodan kot uporabnik plačnika, mu lahko pravice za API določi administrator plačnika tako, da na vstopni strani izbere Plačnik > Uporabniki plačnika, nato pri uporabniku klikne na Organizacije in v seznamu organizacij izbere Pravice pri organizaciji za katero določa pravice, nato pa uporabniku da kljukice pri pravicah v stolpcu API.

  1. Nato je potrebno v SAOP uporabniškem računu pri tem uporabniku odpreti novo uporabniško ime in geslo s katerim se bo uporabnik prijavljal za dostop do API-ja.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.