040 807 231
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kako razviti dobro uporabniško izkušnjo preko spleta?

Poslovanje preko spleta nam ne omogoča osebnega stika s strankami, zato je zelo pomembno, da skušano skozi celotni nakupni proces razviti čim boljšo uporabniško izkušnjo, s katero si pridobimo zaupanje strank. Dobro uporabniško izkušnjo pa lahko razvijamo skozi vse štiri faze nakupnega procesa – faze stimuliranja, faze raziskovanja, faze nakupa in predvsem ponakupne faze.

1. V prvi fazi stimuliranja je naš cilj pripeljati stranke na našo spletno stran oziroma dobiti njihov kontakt – elektronski naslov. Tukaj govorimo o online in offline oglaševanju, komunikaciji na družabnih omrežjih, brezplačnih e-priročnikih, e-svetovanjih, e-webinarjih. Eden boljših načinov zbiranja kontaktov je priprava viralne nagradne igre. Pomembno je, da so nagrade v okviru naših izdelkov in storitev, da dobimo čim bolj relevantne kontakte in ne samo kontakte lovilcev na nagrade.

2. V drugi fazi raziskovanja je naš cilj stranko pritegniti na našo stran in poskrbeti, da na njen tudi ostane. V tej fazi je pomembno, da imamo kredibilno, lepo in prodajno vstopno stran, kjer so obiskovalcem na voljo informacije, kot so kontakt, pogosta vprašanja, mnenja kupcev, iskalnik, zgodba podjetja oziroma blagovne znamke, … Prav tako je pomembno, da imajo izdelki in storitve čim boljše opisi, video predstavitve in slikovno gradivo.

3. V tretji fazi je stranka pred odločitvijo – kupiti ali ne kupiti. Pomembno je, da imamo v tej fazi razdelane in vidne informacije o stroških in času dostave, dostavnih službah, garanciji, možnostih plačila, zalogah. Zaključek nakupa mora biti čim bolj enostaven. Stranke lahko dodatno spodbudimo k nakupu z dodatnimi popusti in darilci ob nakupu.

4. Na četrto ponakupno fazo marsikatero podjetje pozabi, saj je svoj cilj (zaključen nakup) dosežen. Pomembno je, da stranki dostavimo paket lepo zapakiran in v terminu kot je dogovorjeno, ji omogočimo spremljanje dostave in na koncu povprašamo za mnenje o sami uporabniški izkušnji. V tej fazi je pomembno, da se celotni proces začne znova z email marketingom in remarketingom.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2022 Degriz. Vse pravice pridržane.