040 807 231
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Kaj so to družabna omrežja?

Družabna omrežja v obliki aplikacij, platform ali spletnih storitev so danes poznana kot virtualna mesta za druženje ljudi, kjer le ti delijo raznolike informacije, izmenjujejo svoja mnenja in stališča, razglabljajo o skupnih interesih in downloadaktivnostih ter na ta način uporabljajo svojstven način medosebne komunikacije.

Družabna omrežja

Družabna omrežja so organizirana tako, da v okviru njih posameznik ustvari javni, delno javni ali zaprti profil znotraj nekega sistema. V tem sistemu se povezuje z ostalimi uporabniki istega sistema, dovoli ali omeji prikazovanje njegovih informacij (fotografije, ideje, dogodke, aktivnosti, sporočila, oglase in podobno), s čimer omogoči interakcijo med uporabniki določenega družabnega omrežja.

Pojav družabnih omrežij je nekakšna revolucija v načinu komuniciranja na osebnem ter poslovnem področju, saj so popolnoma spremenila ustaljene vzorce našega načina življenja, kot smo jih bili vajeni desetletja pred njihovim pojavom (osebna oziroma fizična komunikacija, pisanje pisem, pošiljanje voščilnic – ohranjanje stikov s peščico prijateljev, sorodnikov, sodelavcev in znancev, kjer je imel oseben pristop večjo vrednost).

Virtualna medosebna komunikacija

Družbena omrežja so osvojila cel planet. V razvitih deželah sveta, kjer je internet tako rekoč nepogrešljiv v vsakdanjiku ljudi, si le ti ne predstavljajo več življenja brez njih. Svoje profile na družabnih omrežjih imajo populacije od najmlajših do najstarejših zemljanov.

Med najpomembnejšimi atributi družabnih omrežij je zagotovo ohranjanje in vzpostavljanje mreže poznanstev z ljudmi (s sedanjimi in bivšimi sošolci, prijatelji, znanci, ki jih morda nikoli več ne bi videli, niti vedeli detajle iz njihovih življenj, s potencialnimi kupci), negativna stran pa je, da so lahko ti množični odnosi ohlapni, zaradi pomanjkanja osebnosti.

Na mnogih družabnih omrežjih lahko lažje najdete svojo sorodno dušo, pa naj bo to prijatelj ali partner, kot je to možno na tradicionalen način. Na področju izobraževanja so družabna omrežja resnično enkratna, saj omogočajo ažurno komunikacijo med profesorji in študenti, komunikacijo med sošolci, delitev informacij in iskanje novih znanj. Na področju zdravstva se ljudje s podobnimi težavami in boleznimi medsebojno spodbujajo, povezujejo in svetujejo.

Zelo zanimivo je dejstvo, da družabna omrežja niso samo trenutni trend. Zagotovo se bo medmrežni način komunikacije in druženja razvijal naprej in nikakor ne bo izginil kar tako. Tehnologija namreč iz dneva v dan napreduje, pojavljajo se novi načini komuniciranja, promoviranja in oglaševanja, a družabna omrežja so idealna za vse navedeno.

Katere tipe družabnih omrežij poznamo?

images

Družabna ali socialna omrežja so idealna mesta za predstavljanje sebe, svojih ustvarjalnosti, aktivnosti in sposobnosti in obenem ohranjanje in vzpostavljanje stikov (posredno ali neposredno). Poznamo različna družimagesabna omrežja, ki imajo različne tematike, na primer: poslovno obarvana spletna mesta (www.linkedIn.com), spletna mesta za medsebojno druženje (www.facebook.com), romantično obarvana družabna spletna mesta (www.friendster.com), mesta namenjena ljudem z istimi interesnimi dejavnostmi (www.pinterest.com), mesta za pisanje blogov (www.twitter.com), specializirana spletna mesta, ki so ustvarjena predvsem za oglede in prenose video posnetkov (www.youtube.com), pa še bi lahko naštevali.

Skupna lastnost naštetih družabnih omrežij je možnost komentiranja uporabnikov in delitev všečkov. Na vsakem družabnem omrežju je potrebno ustvariti profil, kjer posameznik ali subjekt predstavi informacije o sebi (rojstni dan, izobrazba, kraj bivanja, e-mail naslov, spletna stran, ipd.), morda objavi fotografije ter video posnetke, napiše blog. Naslednja stvar, za katero se mora posameznik odločiti je, ali bo njegov profil javen ali ne, ali dovoli objavljanje komentarjev svojih stikov ali ne, ali želi da njegovi stiki delijo njegove objave ali ne, itd. Široka paleta različnih možnosti določenih omrežij, kot so varnost zasebnosti, obveščanje o novih sporočilih, dogodkih in spremembah, so opcije za vsakega posameznika.

Obsežen pojav je med drugim poplava profilov organizacij, podjetij in skupin, kjer le te promovirajo lastne produkte, storitve, dejavnosti in usluge. Tudi skupine s skupnimi interesi niso izjeme. Družabna omrežja so dokazano lahko učinkovit pripomoček pri pospeševanju prodaje vašega podjetja in njegovega reklamiranja in potem takem idealen način promocije, vzpostavljanja povezav, pridobivanje novih znanj in novih poslovnih priložnosti, izobraževanja vaših zaposlenih, povezovanja s potencialnimi poslovnimi partnerji ali kupci.

Za spremljanje vsega naštetega lahko uporabljate svoj osebni računalnik, tablet ali mobilni telefon – danes namreč že skoraj vsak posameznik pristopa k družabnim omrežjem preko mobilnih aplikacij na svojem mobilnem telefonu.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2022 Degriz. Vse pravice pridržane.