Menu
Izkoristite Facebookove dinamične oglase  in dosezite nove prodajne vrhove v vaši spletni trgovini

Izkoristite Facebookove dinamične oglase in dosezite nove prodajne vrhove v vaši spletni trgovini

Danes obiskovalce spletnih mest v nakup premamijo predvsem dobre in zanimive zgodbe. Večina mara takšne, ki imajo skrivnosten začetek, nudijo nepričakovane zaplete in srečen konec. Drugim so všeč nedokončani zaključki. Tretji zopet bi radi takoj izvedeli, kako se bo zgodba končala. Kaj pa če bi lahko pripovedovali zgodbo prilagojeno vsakemu izmed teh treh skupin obiskovalcev posebej?

Facebook s dinamičnimi oglasi zasleduje cilj popolne personalizacije oglasov glede na ciljnega uporabnika. Personalizacija se izvaja na podlagi zabeleženega uporabnikovega vedenja v spletni trgovini in na podlagi artiklov, ki jih imate v spletni trgovini. Obiskovalcu spletne trgovine se prikazujejo oglasi s artikli, za katere je izrazil zanimanje. Dinamični oglasi prikazujejo torej artikle, ki jih je mogoče dodal v košarico, pustil ali jih je celo kupil in mu zato želimo pokazati komplementarne artikle.

Zakaj morate izkoristiti moč dinamičnih oglasov na Facebooku?

  • Oglašujte po meri ciljnega uporabnika in na vseh napravah. Možnost, da ciljnemu kupcu poveste svojo zgodbo na njegovemu pametnemu telefonu ali tablici je ključ do večje konverzije. Dobre zgodbe so tiste, ki prodajajo.
  • Poenostavite in racionalizirate oglaševanje. Z vzpostavitvijo Facebookovih dinamičnih oglasov avtomatizirate svoje oglaševanje. Ko uredite prenos podatkov med spletno trgovino (izvozite katalog artiklov) in oglaševalskim računom na Facebooku ter pravilno namestite sledilne kode na spletni strani, je oglaševanje preprosto in racionalno, saj se oglasi avtomatsko prilagajajo posameznemu uporabniku.
  • S Facebook dinamični oglasi se vam investicija v oglaševanje povrne v zelo kratkem času. Po dosedanjih izkušnjah naših strank je konverzijska stopnja primerljiva s tisto, ki jo beleži promet, pridobljen iz iskalnika. Ne verjamete? Preverite sami!

Zato vam toplo priporočamo: vložite svoj čas in trud v pripravo izvoza vašega kataloga artiklov in v postavitev merilnih kod (t.i. Facebook Tracking Pixlov), ker Facebook dinamično oglaševanje deluje!

Kako lahko izkoristite Facebookove dinamične oglase za doseganje novih prodajnih vrhov in kaj vse potrebujete za njihovo pravilno delovanje?

Facebook dinamični oglasi

Potrebujete »Product catalog«, torej izvoz seznama artiklov, ki jih imate v spletni trgovini. To zna biti sicer biti malenkost težja naloga, a enkrat, ko katalog pravilno pripravite in ga avtomatizirate, je vse ostalo precej enostavno. Seznam produktov mora vsebovati ime izdelka, opis, povezavo do slike, ceno in podobno, torej osnovne značilnosti posameznega produkta, ki jih boste kasneje uporabili v oglasu. Dodatna prednost priprave produktnega kataloga je, da ga lahko sočasno pripravite tudi za uporabo na Google AdWords (kataloga sta si med seboj zelo podobna!), aktivirate dinamični remarketing še tam in tako ubijete dve muhi na en mah. Navodila za pripravo ustreznega kataloga artiklov najdete tukaj.

Ko ste uspešno pripravili izvoz kataloga artiklov, potrebujete merilne kode oz. »tracking pixle«, razporejene po strani. Kode so štiri. Splošna, ki je na vseh straneh, produktna, ki je na vseh predstavitvenih straneh izdelkov, koda za dodan izdelek v košarico in koda za zaključek nakupa.

Pri pripravi Facebook dinamičnih oglasov morate vedeti, koga želite z vašimi dinamičnimi oglasi nagovarjati in s čim. Tiste, ki so pogledali določen izdelek, a ga niso kupili? Tiste, ki so izdelek dodali v košarico, pa nakupa niso dokončali? Tiste, ki so dodali izdelek v košarico, ga kupili, sedaj pa jim želite prikazati sorodno kategorijo izdelkov? Prvi dve omenjeni situaciji sta sicer najbolj osnovni in preizkušeno delujeta!

Sedaj potrebujete le še besedilo v oglasu. Slika, ime, opis in cena izdelka se prenašajo iz prej omenjenega seznama artiklov, še vedno pa potrebujete besedilo nad sliko. Odločite se, kako jasno želite uporabnikom dati vedeti, da veste, kaj so si ogledovali v vaši spletni trgovini in da jim kažete točno to. Boste bolj ali manj neposredni? Predlagamo, da komunicirate v skladu z vašim običajnim načinom komuniciranja s strankami.

Za kaj vse lahko uporabite Facebook dinamične oglase?

  • S Facebook dinamičnimi oglasi lahko na primer prepričate obiskovalca vaše spletne trgovine, da zaključi svoj nakup. Bodisi s preprostim opomnikom, dodatnim popustom ali ugodnostjo.
  • Povečate vrednost svoje povprečne košarice. Na primer ko uporabnik doda v košarico produkte iz posamezne kategorije, a ne zaključi svojega nakupa, mu lahko hkrati z opomnikom glede košarice ponudite še sorodne, komplementarne izdelke ali storitve.
  • Ponudite povezane artikle! Ko veste, da je uporabnik zaključil nakup izdelka iz določene kategorije, mu lahko na primer ponudite izdelek iz sorodne kategorije.

Kombinacij je seveda ogromno. Edina omejitev so vaše želje in vaša sposobnost pisanja relevantnih prodajnih zgodb. V Degrizu se strinjamo, da Facebook dinamični oglasi na ravni artikla ali opuščene košarice delujejo, zato jih trenutno uvrščamo med najbolj učinkovite prodajne spletne pristope. Možnosti je sicer več, obiskovalce vaše spletne trgovine lahko v nakup prepričate preko povratnega elektronskega sporočila, uporabite Google AdWords z dinamičnim remarketingom, ali uporabite kakšno izmed naših razširitev spletnega posla z avtomatizacijo prodaje in možnostmi povečanja prodaje. A to je že zgodba za naslednji blog vnos ;)...

P.S. Si želite poenostaviti delo in zagotoviti pravilno delovanje dinamičnih oglasov na družbenih omrežjih? Preverite naša modula za Facebook in Google AdWords v naši spletni trgovini ter z našo pomočjo hitro in enostavno pripravite katalog artiklov za vašo oglaševalsko kampanjo.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.