Menu
Iz 0 €/mesec na 20.000 €/mesec v samo enem letu s prodajo preko spleta

Iz 0 €/mesec na 20.000 €/mesec v samo enem letu s prodajo preko spleta

Te zanima kako? Preberi si mojih 5 nasvetov kako mi je uspelo s spletno trgovino www.malinca.si, kjer prodajmo zdravo prehrano v enem letu (od junija 2013 do junija 2014) s čisto novoustanovljeno spletno trgovino brez prepoznavnosti zgraditi bazo:

  • 17.000 bralk e-novičk,
  • zbrati 38.000 sledilk na FB strani,
  • odposlati 4.500 zdravih paketkov po vsej Sloveniji in na nekaj malega na Hrvaško,
  • iz 0 € prihodkov ustvariti 20.000 € prihodkov mesečno.

5 ključev:

1. Delaj, kar te veseli.

Samo ta pot vodi do uspeha.

2. Iskanje in stimuliranje strank

Danes velika večina ljudi uporablja svetovni splet, kjer je ogromna baza različnih in velikokrat nasprotujočih si podatkov. Na začetku je tako potrebno najti, stimulirati, pridobiti potencialne stranke na svojo stran z relevantnimi vsebinami. Mi smo se tega lotili tako, da smo sprva ustvarili Facebook profil Zdrava prehrana in recepti, na katerem smo, in še vedno, dnevno objavljamo zdrave recepte, ki jih pripravljamo večinoma same doma, nasvete za zdravo življenje, članke o zdravih izdelkih, ter seveda prodajne objave. Komunikacija je čisto sproščena, osebna. Prav tako pa skušamo vseskozi vzpostavljati dvosmerno komunikacijo in vključevati stranke v pogovor. Tako jim dajemo vedet, da so za nas pomembne, da upoštevamo njihovo mnenje, da jih rade razvajamo. Všečki so se na takšen način začeli hitro nabirati. Poleg tega organiziramo vsak letni čas tudi nagradno igro. S pomočjo nagradnih iger si pridno širimo bazo email naslovov. Za naše potencialne kupce smo pripravili 4 brezplačne e-knjižice z zdravimi recepti, idejami za zdrave zajtrke, o zdravem hujšanju,… Dali smo jim tudi možnost na prijavo na naše e-novičke in jim ponudili brezplačno svetovanje preko e-maila ali telefona. Poleg facebooka smo začeli tudi s komunikacijo preko drugih družabnih omrežjih – Pinterest, Instagram, Foursqaure, Youtube,… To so stvari, ki zahtevajo čas, voljo in malo denarja – saj si na začetku skoraj nihče ne more privoščiti dragega oglaševanje v revijah oz. na televiziji. Torej naše potencialne kupce iščemo na različne načine – ključ je v tem, da jim damo nekaj več. Nekaj kar je za njih koristno, damo jim znanje in možnost bolj zdravega načina življenja in ideje za kuhanje. Tako smo si začeli graditi zaupanje in skupnost, hkrati pa jih počasi stimulirati h nakupu.

3. Dobra prva uporabniška izkušnja

Potencialnim strankam, ki smo jih že stimulirali je potrebno sedaj nuditi dobro uporabniško izkušnjo. Vse se začne s prvim obiskom spletne strani. Vstopno stran je potrebno pripraviti tako, da stranko pritegne v roku dveh sekund in da se na njej tako znajde oz. najde nekaj, kar jo zanima. Na vstopni strani je pomembno, da imate – logo, kontaktne podatke, informacije o tem kaj se prodaja, akcijsko ponudbo, prodajne hite, brezplačno eknjigo, nagradno igro, prijavo na enovice, mnenja kupcev, pogosta vprašanja, osebno zgodbo podjetja oz. ekipe, prednosti nakupa, iskalnik, kjer lahko iščejo izdelke… Vse to je pomembno za dober prvi vtis in nadaljnjo gradnjo zaupanja. Potrebno se je truditi, da na spletni strani ponudimo kar največ informacij o vsakem izdelku – mi imamo tako povsod označene lastnosti in certifikate izdelka, prednosti uživanja izdelka oz. živila, kako izdelek uporabljati, sestavine in hranilne vrednosti, slike izdelka, recepte v katerih smo ta izdelek/sestavino uporabili.

4. Nakup

Takoj za tem sledi četrti ključ in ta je ključni – nakup. Tukaj je pomembno, da je strankam nudimo čim bolj enostaven, varen in hiter nakup. Še posebej danes, ko smo vsi v časovni stiski. V tej fazi stranke zanima strošek dostave, garancija oz. možnost vračila izdelkov, hitrost dostave, zaloga,… Vsi ti podatki morajo biti jasno vidni. Mi imamo npr. tri range poštnine, več kot kupiš cenejša je poštnina. Stranka si lahko izbere 3 načine dostave – osebno, preko dostavne službe DPD ali Pošte Slovenije. Prav tako nudimo različne možnosti plačila – po povzetju, predračunu, s plačilnimi karticami, Moneto ali preko Paypala. Dostavni čas pri nas je maksimalno 2 delovna dneva – vse paketke naročene do 13 ure odpošljemo še isti dan in so naslednji dan že pri stranki. Predno se lotimo spletne prodaje je potrebno o vseh teh dejavnikih temeljito razmisliti – boljše pogoje kot ponudimo lažje se bodo stranke odločile za nakup. Stranke spodbujajo k nakupu tudi z zdravimi darilci, ki jih dodamo k vsakemu paketku in akcijami, ki jih dnevno pripravljamo.

5. Zadovoljstvo in ponovni nakup

Tukaj govorimo o trenutku, ko stranka paketek prejme. Vse paketke lično zapakiramo, poleg naročenega vedno dodamo še zdravo darilce, kakšen recept, kodo za popust pri naslednjem nakupu in personalizirano zahvalo za nakup. Velikokrat so naše stranke teh dodatnih sladkorčkov veliko bolj vesele kot samega paketa 🙂 V roku 14 dni po naročenem paketku stranki pošljemo še anketo zadovoljstva. Tako si gradimo pripadnost in zveste stranke, ki se na našo spletno oz. Facebook stran rade vračajo. Ne pomaga nam veliko prodajalcev in velik budget za marketing, če pozabimo na stvar, ki je ključna – torej dobra uporabniška izkušnja.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.